Inomhusväxter

Pynta hemmet med gröna växter

 

Gröna växter höjer hemtrevnaden och är bra för inomhusmiljön. Många växter är duktiga på att absorbera gifter. Dessutom fungerar de som naturliga luftfuktare eftersom de avdunstar vatten.

Några tips:

Fredskalla: en fantastisk växt med stor förmåga att rena luften. Fredskallan tar upp en mängd olika gifter; bensen, formaldehyd, trikloretylen, xylen, toluen, aceton, alkohol och ammoniak. En växt att satsa på! Åtminstone om du inte är kattägare……, fredskallan lär vara giftig för katter. Vissa människor är allergiska mot fredskallor som innehåller en del irriterande ämnen.

Ampellilja: binder giftet formaldehyd ur luften

Paradisträd: tar upp koldioxid ur luften, fungerar som syregivare nattetid

Aralia: tar upp formaldyd ur luften

Svärmorstunga: rensar luften från bensen, formaldehyd och trikloretylen

Guldpalm: tar upp xylen och toluen ur luften. Funkar bra som luftrenare

 

Detta var bara ett litet axplock av gröna växter som används inomhus. Det finns naturligtvis fler sorter med hälsobringande egenskaper. Googla gärna på andra sorter och läs mer om vad de gör för inomhusklimatet. På t ex Odla.nu finns fler tips om Krukväxter som renar och fuktar luften.

Vill du investera i lite nya växter? Sortimentet hos Odla.nu varierar över tid av naturliga skäl, men för det mesta finns det många fina gröna växter att välja mellan. Kampanjer med prissänkta växter förekommer ofta.Svärmors tunga ‘Futura Superba’ 12cm |

 

->inomhusväxter hos Odla.nu

 

Växter, lökar och fröer tas omhand i Odlas växthus i Sösdala, Skåne. Här sköts de om efter konstens alla regler, rensas, vattnas och kontrolleras noggrant innan de packas för leverans. Specialförpackningar används för att växterna ska klara transporten bra.

Perenna rötter och sommarlökar levereras barrotade och förvaras i kylförråd fram till leverans.
Pelargoner, grönsaksplantor, krukodlade perenner och växter till uteplats och balkong levereras måndag-onsdag, så att de når dig senast fredag.

Det är naturligtvis viktigt att du själv hämtar ut beställda växter så snart du har fått din avisering och att du packar upp dina plantor/växter så snart som möjligt så att de kommer ut i ljuset. De trivs inte att ligga nerpackade i en kartong alltför länge.

Spana in alla gröna växter hos Odla.nu! Du kan ha tur och hitta din favorit!

Fri frakt till närmsta utlämningsställe vid köp över 399 kr gäller. Hemleverans utan kvittens kostar 89 kr.