Vår integritetspolicy


Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://blomsternavet.se

 

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Det är för oss viktigt att du ska känna dig trygg som besökare på blomsternavet.se och vi är därför noga med att följa rådande lagar.

 

Dataskyddslagen (GDPR)

Den 25 maj 2018 ersätter dataskyddslagen GDPR (General Data Protection Regulation) den tidigare Personuppgiftslagen (PUL).

 

Vad innebär GDPR?

Syftet med GDPR är att skydda EU-medborgarnas personuppgifter. Den nya dataskyddslagen stärker den enskildes rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får samla in och använda dennes personuppgifter.

 

Vilka personuppgifter samlar vi in på blomsternavet.se och vad används de till?

Epost som inkommer till blomsternavet.se via vårt kontaktformulär innehåller avsändarens epostadress, vilket enligt GDPR räknas som en personuppgift. Syftet med kontaktformuläret är helt enkelt att möjliggöra för dig som besökare att skicka meddelanden till oss.

Epostadresser som genereras via kontaktformuläret raderas av oss senast ett år efter ankomstdatum. Undantag är epost som behöver sparas av bokföringsskäl eller som rör överenskommelser med våra samarbetspartners. Dessa sparas så länge det krävs för verksamheten.

Epostadresser som inkommit via vårt kontaktformulär lämnas aldrig vidare eller säljs till annan part. Ej heller används de av oss i marknadsföringssyfte.

 

Vilka rättigheter har du?

Ifall du har skickat ett meddelande till oss via vårt kontaktformulär och önskar få din epostadress raderad från vårt epostsystem, kan du när som helst begära att vi tar bort epostadressen. Använd kontaktformuläret här för ditt meddelande.

 

Vår verksamhet och dess syfte

Syftet med sidan Blomsternavet.se är att informera och tipsa våra besökare om blomsterförmedlingar och presentbutiker på nätet. Blomsternavet.se är kopplad till s k affiliatenätverk, i syfte att spåra försäljningar. Spårningen identifierar dig aldrig personligen och du förblir helt anonym.

Informationen på Blomsternavet.se underlättar för dig i ditt sökande efter onlineföretag som erbjuder blomsterförmedlingstjänster, samtidigt som vi hjälper våra samarbetspartners att få fler besökare och presumtiva kunder.

För att mäta besökarstatistik använder vi oss av tredjepartsverktyget Google Analytics. För att möjliggöra mätningen krävs lagring av cookies.  Du kan läsa mer om hur Google använder cookies här. Informationen vi får från Google Analytics identiferar dig aldrig personligen. Du förblir helt anonym.

Du kan ställa in din webbläsare så att den inte accepterar lagring av cookies om du vill. Tänk dock på att många webbsidor inte fungerar fullt ut utan cookies.

 

Villkorsändringar

Ovanstående information kan komma att justeras/uppdateras vid behov. Ifall blomsternavet.se i framtiden samlar in fler personuppgifter än de epostadresser som genereras via kontaktformuläret, kommer vi att informera om detta och insamlandet av uppgifterna kommer att kräva ditt godkännande.